Evenementen

Deventer is één van de oudste steden van het land en heeft een prachtige binnenstad. De sfeervolle pleinen en straten, de historische gebouwen, het rauwe en creatieve Havenkwartier, de monumentale parken en de rivier de IJssel vormen een uniek decor voor onze evenementen.

Festival Deventer op Stelten

Elke julimaand verandert Deventer drie dagen lang in een bruisend en levendig podium voor buitentheater. Artiesten uit heel Europa zijn dan te zien op theaterfestival Deventer op Stelten. Ruim 150 nationale en internationale artiesten verzorgen topvoorstellingen in de historische binnenstad en op locaties rondom het centrum.

Deventer boekenmarkt

Deventer is dé stad van het boek. Eeuwenlang worden in Deventer boeken gemaakt, bewaard en verkocht. Deventer kent nog steeds een groot aantal uitgeverijen en drukkerijen van landelijke naam en faam. Je vindt er een ruim en gevarieerd aanbod van boekhandels en antiquariaten. Daarom is Deventer de perfecte locatie voor de grootste boekenmarkt van Europa.

Dickens Festijn

Het Dickens Festijn in Deventer is uitgegroeid tot één van de meest prominente kerstevenementen van Nederland. In de week voor Kerst komt de wereld van Charles Dickens tot leven in het centrum van Deventer. Artiesten verbeelden personages uit het omvangrijke oeuvre van de beroemde Engelse schrijver. Zo kun je in het historische Bergkwartier zo maar je favoriete karakter uit David Copperfield, Oliver Twist, A Tale of Two Cities, Great Expectations en A Christmas Carol tegenkomen! Denk aan Scrooge, Mr. Pickwick, de Christmas Carol Singers, weeskinderen en deftig geklede Londenaren.

Project De Ruimte

De Ruimte; het residentie project voor makers uit Deventer en omgeving. Binnen een periode van ongeveer een week werken en verblijven makers op een zichtbare plek in de stad. De residentie is bedoeld om tot nieuw werk te komen, het te presenteren en zo zichtbaar te zijn voor het publiek.