Deventer Boekenmarkt

Deventer is dé stad van het boek. Eeuwenlang worden in Deventer boeken gemaakt, bewaard en verkocht. Deventer kent nog steeds een groot aantal uitgeverijen en drukkerijen van landelijke naam en faam. Je vindt er een ruim en gevarieerd aanbod van boekhandels en antiquariaten. Daarom is Deventer de perfecte locatie voor de grootste boekenmarkt van Europa.

Vind je een boek in Deventer niet, vergeet het dan maar. Tegen alle boekentrends in blijft de Deventer Boekenmarkt een succes.’

NRC


Voor iedereen wat wils

De 850 boekenkramen brengen een zeer divers aanbod mee. Van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis! De Deventer Boekenmarkt trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. De markt vindt elk jaar op de eerste zondag van augustus plaats, van 9:30 tot 17:30 uur. Naast 6 kilometer boekenmarkt is er ook een pro­gramma met theateracts, muziek, kunst en speciale exposities.


Poëziefestival Het Tuinfeest

Aan de vooravond van de Boekenmarkt, op zaterdagavond, vindt het jaarlijkse poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Rondom MIMIK dragen meer dan dertig dichters voor uit eigen werk in het intieme decor van de middeleeuwse kloostertuinen in Deventer. Meer info/kaartverkoop: www.hettuinfeest.nl.

Aantal bezoekers125.000
ToegangGratis
Websitedeventerboekenmarkt.nl
Deel dit project: