Dickens Festijn

Het Dickens Festijn in Deventer is uitgegroeid tot één van de meest prominente kerstevenementen van Nederland. In de week voor Kerst komt de wereld van Charles Dickens tot leven in het centrum van Deventer. Artiesten verbeelden personages uit het omvangrijke oeuvre van de beroemde Engelse schrijver. Zo kun je in het historische Bergkwartier zo maar je favoriete karakter uit David Copperfield, Oliver Twist, A Tale of Two Cities, Great Expectations en A Christmas Carol tegenkomen! Denk aan Scrooge, Mr. Pickwick, de Christmas Carol Singers, weeskinderen en deftig geklede Londenaren.

Geen enkel Kerstfestival kan tippen aan het Dickens Festijn! Het enthousiasme en de grote betrokkenheid van bewoners, deelnemers en organisatie, maakt het evenement elk jaar weer tot een succes.
 

“Het Dickens Museum in Londen noemt het Dickens Festijn in Deventer ‘het grootste en belangrijkste Dickens festival van de wereld’!”

Kerstmarkt

In de week van het Dickens Festijn wordt ook de jaarlijkse kerstmarkt georganiseerd. Deze vindt plaats in de Grote of Lebuinuskerk. Tijdens de Kerstkoopzondag kunnen bezoekers nog meer kerstinkopen doen. Daarnaast vinden er die zondag, onder de noemer ‘Deventer Kerststad’, gratis concerten plaats in kerken in het centrum. Koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving spelen dan traditionele kerstliedjes.

Foto: Ronald Hissink

Het Dickens Festijn trekt jaarlijks 125.000 bezoekers en wordt op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur gehouden. De toegang is gratis. Wel dienen bezoekers rekening te houden met een wachttijd bij de ingang.

Aantal bezoekers125.000
ToegangGratis
Meer informatiedickensfestijn.nl
Deel dit project: