Organisatie van grote stadsevenementen

Het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’, de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn zijn al tientallen jaren een groot succes. Jaarlijks verwelkomen we tijdens onze stadsevenementen meer dan 300.000 bezoekers. Van cultuurliefhebbers tot kunstconsumenten en van festivaltoeristen tot eigen inwoners: de evenementen trekken een groot en breed publiek. Geen wonder dat Deventer inmiddels op de kaart staat als unieke evenementenstad! Bezoekers uit het hele land en ver daarbuiten weten Deventer te vinden.

Waar een kleine stad groot in kan zijn… Niet voor niets zit het woordje ‘event’ in onze naam!

De stad als decor

Deventer is één van de oudste steden van het land en heeft een prachtige binnenstad.
De sfeervolle pleinen en straten, de historische gebouwen, het rauwe en creatieve Havenkwartier, de monumentale parken en de rivier de IJssel vormen een uniek decor voor onze evenementen. Samen met de stad vormen ze een ijzersterke combinatie: Deventer is het ideale theatrale en culturele decor.

Verder bouwen

Met een geschiedenis die teruggaat naar de VVV Deventer zijn we diepgeworteld in de stad.
Events dEVENTer bouwt vol passie verder aan de positie van Deventer als prominente evenementenstad. Hoe wij dat doen? Met een professioneel evenemententeam, de stadsbeiaardier en door het beheren van de Bergkerk en de technische loods FACE. We hebben veel kennis en ervaring in huis, maar de organisaties, partners en inwoners die Deventer rijk is, zijn onmisbaar. Wij bouwen met, door, voor én in de stad!

Over ons

Bouwen aan de positie van Deventer als prominente evenementenstad. Dat is het doel van Stichting dEVENTer.

Wij bedenken, ontwikkelen, adviseren en ondersteunen evenementen, projecten en activiteiten in Deventer. Dit doen wij om kunst, cultuur en cultuurparticipatie te bevorderen. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan de citymarketing van Deventer.