DE RUIMTE

Residentie project voor cultuurmakers uit Deventer en omgeving
In 2024 en 2025 vindt het vervolg van kunstresidentie-project De Ruimte plaats voor cultuurmakers uit Deventer en omgeving. Deventer is een stad met veel makers in allerlei culturele disciplines: van muziek tot dans, van theater tot beeldende kunst. Met De Ruimte krijgen zij de mogelijkheid om ongeveer een maand lang kosteloos in de binnenstad van Deventer te resideren: werken en verblijven.

Voortzetting 2022
Als vervolg op het succesvolle project uit 2022, zetten BRUT, Events dEVENTer en Kunstenlab De Ruimte komend jaar in een gewijzigde vorm voort. Vanaf 1 augustus 2024 is aan de Nieuwstraat 38 in Deventer een ruimte van ongeveer 100 vierkante meter beschikbaar voor tijdelijke werkperiodes van makers, variërend van 1 tot 4 weken. De Ruimte biedt dit aan zonder kosten inclusief basisvoorzieningen, een publiekspresentatie, PR en marketing via de kanalen van De Ruimte en een serie podcasts met makers. 

Aanmelden 
Via een open call kunnen makers aangeven of zij geïnteresseerd zijn in De Ruimte, wat ze willen doen, wanneer en voor hoe lang. Hiermee wordt verwacht dat De Ruimte komend jaar tijdelijke ruimte biedt aan 15 tot 25 makers. Makers kunnen zich aanmelden.

De Ruimte
De Ruimte is opgezet om makers te ondersteunen en daadwerkelijke ruimte te bieden om te werken aan hun kunst, muziek of nieuw werk. Centraal tijdens dit project staat de gedachte ‘ruimte om te maken’. De ruimte om te maken slaat in dit geval op de ruimte waarin de maker zich begeeft; in een winkelpand, aan een plein, in de buurt van een park, omgeven door Deventenaren, publiek en toeristen. De Ruimte ligt daarom op een centrale locatie in de binnenstad, waardoor makers en publiek elkaar ook kunnen ontmoeten. Daarnaast vinden de organisatoren het belangrijk dat de maker tijdens de residentie zoveel mogelijk vrijheid en autonomie voelt om te kunnen maken en creëren naar eigen inzicht.

De Ruimte wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer in samenwerking met productiehuis BRUT, Events dEVENTer en Kunstenlab. 

ToegangGratis
Locaties
Grote Overstraat 56,
Bergkerk, Bibliotheek etc. (meer informatie per maker)
Deel dit project: