Festival Deventer Op Stelten

Elke julimaand verandert Deventer drie dagen lang in een bruisend en levendig podium voor buitentheater. Artiesten uit heel Europa zijn dan te zien op theaterfestival Deventer op Stelten. Ruim 150 nationale en internationale artiesten verzorgen topvoorstellingen in de historische binnenstad en op locaties rondom het centrum..

Het festival vond voor het eerst plaats in 1997 en trekt sindsdien jaarlijks 125.000 bezoekers. Deventer Op Stelten biedt niet alleen vertier voor bezoekers. Het festival geeft artiesten ruimte voor experiment, zorgt voor ontmoeting tussen experts en aanstormend talent en biedt jonge makers kansen voor talentontwikkeling.

Uniek decor

Deventer vormt – als één van de oudste steden van Nederland – een bijzonder sfeervolle locatie voor dit unieke festival. Het klooster, het monumentale stadspark, de schouwburg, het oude kazerneterrein, de Deventer kerken en de IJssel zijn het vanzelfsprekende decor voor intieme optredens en groots theaterspektakel. De unieke setting van de stad versterkt de beleving en ervaringen van het buitentheater.

De toegang is gratis. Voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.

Aantal bezoekers125.000
ToegangGratis
Meer informatiedeventeropstelten.nl
Deel dit project: